Contacteer ons +32 56 60 34 17
Vroeger was er een groot verschil tussen een plotter en een printer, maar tegenwoordig zijn beide systemen meer naar elkaar gegroeid. Beide apparaten kunnen worden toegepast op verschillende manieren dankzij de veelzijdige functie en de nauwkeurigheid van het systeem. Heb je een plotter printer nodig maar heb je geen idee welke je moet uitkiezen? Bij ons vind je een ruim aanbod aan plotters/printers zodat je de ideale machine kunt vinden voor je eigen situatie.


Weergave:
 

Wat is een plotter printer?

Plotters/printers kunnen worden omschreven als een afdrukapparaat of een uitvoerapparaat waarmee je tekeningen, ontwerpen en foto’s kunt afdrukken op grotere papierformaten tegen een zeer hoge resolutie. Deze machine kan drukken met hoogwaardig kleurkwaliteit en nauwkeurig snijwerk. Plotters/printers worden veel gebruikt in de grafische en ontwerp sector om bijvoorbeeld stickers af te drukken, verkoopdisplays, labels, transfers voor textiel, signalisatie, raamstickers, posters en dergelijke bedrukken. Plotters/printers worden ook gebruikt in drukkerijen, aannemersbedrijven, scholen, kantoren, printwinkels en reclamebureaus.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten plotters/printers beschikbaar waaronder de technische en de grafische plotters. Met technische plotters/printers kan je scherpe en duidelijke zaken afdrukken zoals kaarten, vlakvullingen, kantoorafbeeldingen of bouw- en lijntekeningen. Grafische plotters/printers kunnen zowel scherpe als mooie zaken afdrukken zoals foto’s, posters, flyers, kunst en dergelijke.

De voordelen van deze machines

Met deze machine kan je razendsnel haarscherpe afdrukken maken op groot papierformaat met een hoge resolutie. Het werkt efficiënt, snel en nauwkeurig en kan tekenen op allerlei materiaalsoorten. Je kan veel dezelfde exemplaren afdrukken binnen een mum van tijd. Tenslotte zijn plotters/printers veelzijdig aangezien je ze kunt aansluiten op alle computers en zijn deze systemen makkelijk zelf aan te sturen.

Wij bieden verschillende soorten plotters/printers die voor allerlei toepassingen kunnen worden ingesteld. Onze plotters/printers kunnen zowel door beginners als door gebruikers die al geavanceerd zijn te gebruiken en zeer eenvoudig te bedienen. 


Bij ons kan je terecht voor de volgende plotters/printers:

BN-20 printer/plotter

Met de VersaSTUDIO BN-20 kan je afdrukken maken tot wel 51cm. Deze printer/plotter is compact en makkelijk door iedereen te gebruiken. De printer/plotter weegt niet veel en kan worden ingesteld om mooie textieltransfers, stickers, foto’s of posters te bedrukken met een resolutie van hoog kwaliteit. Dit apparaat kan 5 kleuren afdrukken met een resolutie van 1.440 dpi.

Roland printer/plotter SG2-300 en SG2-640

Met deze twee printers/plotters van de TrueVIS SG2-serie kan je professionele afdrukken maken. Deze systemen hebben een gestroomlijnde workflow en kunnen zeer snel afdrukken maken tegen een resolutie van maar liefst 1.200 dpi. Deze printers/plotters kunnen 4 kleuren printen, zijn allebei in 3 formaten beschikbaar en voornamelijk ideaal voor het afdrukken van etiketten, signalisatie, heat transfers voor voertuigwraps en dergelijke.

LEC2-300 UV printer

De VersaUV LEC2-300 printer kan op grote snelheid nauwkeurige afdrukken verzorgen door het combineren van gedetailleerd contoursnijwerk met levendige en levensechte kleurweergave van UV-printen. Deze printer is geschikt voor het afdrukken van eenmalige of kleinere oplages met een hoog kwaliteit. De VersaUV LEC2-300 printer is voornamelijk geschikt voor het afdrukken van prototypes van verpakkingen, premium labels, textiel, dekzeilen, etiketten op maat en gepersonaliseerde items.

LEC-540 UV printer

Met de VersaUV LEC-540 is in staat om zowel UV te printen als nauwkeurig te snijden tegen een uitstekende printkwaliteit. Deze printer kan op allerlei materiaalsoorten printen tegen een hoge resolutie van 1.440 dpi. Dit systeem is vooral geschikt voor het afdrukken van kunstposters, displays, premium prototypes van verpakkingen of stickers en labels met speciale effecten.

Printer/plotter VG2-540 en VG-640

Met de VG-540 en de VG-640 kan je hoog kwaliteitsafdrukken maken met een superieure kleurreproductie tegen een printresolutie van 1.200 dpi. Daarnaast hebben deze systemen een nauwkeurige snijfunctie en beschikken de printers/plotters over geavanceerde en geautomatiseerde aandrukrollen. Deze printers/plotters worden vooral gebruikt door professionele fotografen die printwerk van zeer hoog kwaliteit moeten leveren. 

Roland VS300i

De Roland VS300i is een veelzijdige printer/plotters en kan in vrijwel elk bedrijf worden ingesteld om elke denkbare printtaak uit te voeren tegen hoogwaardig kwaliteit. Het systeem kan snel en nauwkeurig tegen een resolutie van 1.440 dpi afdrukken en beschikt over een prachtige kleurreproductie. Je kunt daarnaast gebruik maken van de eenvoudige ontwerpfuncties van deze plotter waardoor je efficiënter te werk kunt gaan. De meest gangbare toepassingen voor de Roland CS300i zijn het afdrukken van autostickers, textieltransfers, premium stickers en signalisatie.

Ben je op zoek naar goede plotters/printers? Vergelijk dan eerst de verschillende opties zodat je een beeld hebt van de mogelijkheden. Zo wordt het makkelijker om een keuze tussen de vele plotters/printers te maken waardoor je eentje kunt aanschaffen die nauwkeurig aansluit bij je eigen situatie.