Contacteer ons +32 56 60 34 17
De keuze van de juiste transferpers is belangrijk.
Je werkt vele uren gedurende vele jaren met je tranferpers.

Een goede transferpers voldoet aan 2 eisen:
                - de temperatuur is dezelfde over de gehele plaat
                - de druk is egaal verdeeld over de volledige plaat
Hiervoor moet een transferpers stabiel zijn en op een stevige voet of tafel staan.

De andere onderverdelingen hebben te maken met het gebruikscomfort:
 1. Zo hebben we handmatige, elektro-magnetische, elektrische en pneumatische persen.

  Bij een handmatige transferpers moeten we de pers manueel sluiten en openen.
  Het handmatig sluiten van de transferpers vraagt een klein beetje kracht.
  Na het sluiten wordt automatisch een timer geactiveerd.  Deze geeft na de ingestelde tijd een auditief signaal, waarna we de pers manueel moeten openen.
  De kwaliteit van druk is dezelfde bij een goede manuele, elektrische, elektro-pneumatische als bij een pneumatische pers.

  Een elektro-pneumatische pers moet je manueel sluiten en opent automatisch na het verstrijken van de ingestelde tijd.

  Een elektrische pers sluit en opent door middel van een elektromotor.  Het sluiten en openen gebeurt dus automatisch.  Deze persen worden veel gebruikt in shops waar geen perslucht aanwezig is (omdat een compressor veel geluid maakt).

  Een pneumatische pers heeft wel perslucht nodig, maar opent en sluit automatisch (en sneller dan elektrische persen).
  Een pneumatische pers heeft het gigantische voordeel dat de ingestelde druk wordt bereikt, ongeacht de dikte van het te persen textiel.  Bij de andere persen moeten we de druk aanpassen aan de dikte van het te bedrukken materiaal.  Een pneumatische pers behaalt de ingestelde druk zowel bij dunne of dikke materialen.  De druk is veel meer controleerbaar.
   
 2. Er zijn enkele en dubbele transferpersen, maar ook carrousels.
  Een enkele transferpers heeft één persplaat, een dubbele twee.
  Een dubbele transferpers is dus handig bij druktechnieken die een langere perstijd vragen, zoals bv sublimatie.  Dan kunnen we een opdruk voorbereiden terwijl een ander shirt wordt geperst.
  Voor grote producties wordt een carrousel met 4, 6 of 8 persen gebruikt.
   
 3. Transferpersen kunnen openklappen of wegdraaien.
  Een openklappende transferpers bespaart ruimte.  Bij een wegdraaiende transferpers is de volledige persplaat vrij om een shirt en transfer te plaatsen.
   
 4. Bij sommige transferpersen zijn de onderplaten verwisselbaar, bij andere zitten deze vast op de pers.
  Verwisselbare platen zijn handig. Zo kunnen we kleinere onderplaten gebruiken bij het bedrukken van textiel met een kunststof rits of speciale knopen die niet onder de pers mogen.
  De persplaten van transferpersen variëren in afmeting. Een persplaat van 40 x 50 cm is een veel gebruikte plaat. Er zijn echter ook platen van 10*10cm², 15*15cm², 28*28cm²,… 70*140cm²,  200*300cm²,… .  
   
 5. De klassieke persen hebben een onderplaat met een rubber en een beschermhoes.  Er bestaan ook transferpersen met een membraan.
  Op de persplaat ligt dan een membraan dat tijdens het drukken opgeblazen wordt.
  Dit zorgt voor een iets kleinere afdruk van de hitteplaat op uw textiel.
  Het werken met een membraanplaat is echter veel trager dan textiel drukken met een klassieke plaat.
   
 6. Soms worden onze persen uitgerust met één of twee laserpositioneersystemen.
  Deze systemen projecteren een lijn of een kruis op de transferplaat.
  Dit zorgt ervoor dat het positioneren van de transfer op het textiel makkelijker wordt.
  Onze techniekers verwerken deze systeempjes mooi in en op de transferpers.
Bovenstaande gaat vooral over vlakke persen.
Naast deze persen hebben we ook transferpersen voor het bedrukken van petten, mokken of ballen.
 

Onze transferpersen

Bij ons kan je uit een uitgebreid assortiment aan transferpersen kiezen. De verschillende transferpersen die wij aan te bieden hebben, zijn:
 

Manuele transferpersen TMH28 en TMH 29

Deze manuele transferpersen hebben een digitale instelling van tijd en temperatuur. De TMH28 heeft een drukoppervlak van 38*38 cm² en de TMH29 is 45*38cm². 
 

Pneumatische transferpers TS3P

Deze professionele pneumatische transferpers zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk en temperatuur. Het drukoppervlak bedraagt 50*40cm² en kan allerlei gepersonaliseerde instellingen opslaan.
 

Dubbele pneumatische transferpers TS5P

Met deze transferpers kan je grotere producties bedrijfskleding bedrukken. Het drukoppervlak is 2x50*40cm². Terwijl er op één plaat wordt geperst, kan je starten met de voorbereidingen op de tweede plaat.
 

Dubbele pneumatische transferpers TS5PA met pedaalbediening

Deze transferpers met pedaalbediening kan automatisch van één kant naar de ander bewegen dankzij de pedaalbediening. De TS5PA heeft een drukoppervlak van 2x50*40cm².
 

Elektrische automatische transferpers zonder compressor REV3 S

Door een elektrische automatische transferpers zonder compressor te gebruiken kan je afdrukken in grotere oplagen zonder moeite. Daarnaast openen en sluiten de persen automatisch. De REV3 S heeft een drukoppervlak van 50*40cm².
 

Manuele transferpers TMH10

De TMH10 is manueel te bedienen met een drukoppervlak van 15*15cm². De temperatuur en druk worden gelijkmatig verdeeld door de beweegbare bovenplaat.
 

Pneumatische transferpers TMP15A

De TMP15A is een professionele pneumatische transferpers met een drukoppervlak van 15*15cm². De pers van de TMP15A opent en sluit automatisch door een pedaalbediening.
 

Dubbele pneumatische transferpers TMP4

Het drukoppervlak van de TMP4 is 2x15*15cm², de pers kan zich automatisch openen en sluiten en de verdeling van druk en temperatuur geschiedt gelijkmatig.
 

Manuele transferpers voor het bedrukken van petten TMH17 en TMH17D

Zowel met de TMH17 als met de TMH17D kan je zelf petten bedrukken. Met een drukoppervlak van 15*8 cm² kan je de bovenplaat bewegen voor een gelijkmatige verdeling. Deze transferpers heeft twee platen voor extra efficiëntie.
 

Dubbele pneumatische transferpers voor het bedrukken van petten TMP17

Bij deze transferpers kan de tijd en temperatuur zelf ingesteld worden. Het drukoppervlak is 2x15*10cm² en de beweegbare bovenplaat is verantwoordelijk voor de gelijkmatige verdeling.
 

Pneumatische transferpers TS2P

Deze professionele transferpers beschikt over een ruimtebesparend ladesysteem. Bij de TS2P is het drukoppervlak 50*15cm² en is de onderplaat op een lade gemonteerd. Je bent met de TS2P altijd verzekerd van de juiste druk en temperatuur.


Pneumatische transferpers voor sublimatie TS74P

De TS74P is een industriële transferpers met een grote plaat waarbij de grote onderplaat in combinatie met de regeling van de temperatuur, de tijd en de druk zorgen voor een prachtig eindresultaat. Het drukoppervlak is 74*52cm².


Pneumatische transferpers voor sublimatie TS 100/74P

Deze industriële transferpers beschikt over een grote onderplaat. De bovenplaat is beweegbaar en het drukoppervlak is maar liefst 100*70cm².
 

Manuele transferpers TMH38 en TMH 50

Bij zowel de TMH38 als de TMH50 is het drukoppervlak 38*38cm² en worden de druk en temperatuur gelijkmatig verdeeld vanwege de manueel beweegbare bovenplaat.
 

Manuele transferpers met ladesysteem TS2M

Bij deze manuele transferpers is het drukoppervlak 40*50cm². De hitteplaat is gemonteerd op een lade voor een ruimtebesparend effect.
 

Manuele transferpers TS3M

De TS3M is handmatig in te stellen op basis van de gewenste temperatuur en druk. Het drukoppervlak is 40*50cm² en er wordt gebruikgemaakt van een wegdraaiende hitteplaat.
 

Manuele dubbele transferpers TS5M

Het drukoppervlak van de TS5M is 40*50cm² en het systeem is manueel bedienbaar. De tijd en temperatuur kan je digitaal instellen en de hitteplaat is wegdraaiend.
 

Pettenpers TCC Smart

De TCC Smart is een manuele instapmodel-pettenpers waarbij je zelf zorg kunt dragen voor de instelling van de temperatuur en de tijd. Na het aflopen van de tijd zal de pers vanzelf openen.
 

Dubbele pneumatische transferpers met membraanplaten

Deze transferpers beschikt over membranen die met perslucht gevuld zijn. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk. Het drukoppervlak van dit apparaat is 40*50cm².
 

Elektrische automatische transferpers zonder compressor TM 120 / 150

De TM 120 en de TM 150 kunnen op automatische wijze hardere materiaalsoorten bedrukken. Met een drukoppervlak van 100*76cm² bij de TM 120 en bij de TM 150 150*100cm² kan je snel en eenvoudig bedrijfskleding bedrukken.
 

Pneumatische pers voor sublimatie Transmatic TM 162 / 354

De TM 162 en TM 354 zijn allebei speciaal voor sublimatie ontwikkeld waarbij de twee lades zorgen voor een hogere werksnelheid. Het regelen van de temperatuur gebeurt door 3 verschillende thermostaten en je kunt de werkdruk makkelijk zelf reguleren. Bij de TM 162 is het drukoppervlak 61*91cm² en bij de TM 354 is dit 76*122cm².
 

Automatische pers voor sublimatie Transmatic TMCR 500/600

Beide systemen hebben 2 lades waardoor de transferpers efficiënter te werk kan gaan en een afzuiging om vrijgekomen gassen af te voeren. Het drukoppervlak van de TMCR 500 is 125*85cm² en van de TMCR 600 is 160*100cm².
 

Automatische pers voor sublimatie Transmatic TM 140/200/400

Deze transferpersen hebben 2 werkzones met een microprocessor om de automatische cycli van het systeem bij te houden. De temperatuurcontrolers zorgen ervoor dat de temperatuur op correcte wijze verdeeld wordt. Het drukoppervlak van de TM 140 is 140*170cm², van de TM 200 is 200*175cm² en van de TM 400 is 430*160cm².

Wil je een transferpers kopen om bedrijfskleding te bedrukken, kies dan een geschikte transferpers door het maken van een vergelijking.

Als de keuze tussen de verschillende transferpersen niet makkelijk is, dan kan je altijd contact opnemen voor deskundig advies : 0032 56 60 34 17.

 

Kom gerust even naar onze showrooms te Waregem en te Epe om de verschillen te ontdekken.
  31     19-01-2021 08:14
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.